Over Nautinstruct | Verkoops & betalingsvoorwaarden

Mijn rol als Chirp Ambassadeur .

Leer van andermans fouten ! We leven niet lang genoeg om ze allemaal zelf te maken (Oliver Wendell Holmes)

chirp logo CHIRP (Confidential Human factor Incident Reporting Programme) is een NGO dat als doel heeft de veiligheid op zee en in de lucht te verhogen door meldingen te analyseren , te bestuderen en ( anoniem ) te rappporteren . Ze heeft een afdeling "Aviation" en een afdeling "Maritime"

Ik ben blij te mogen aankondigen dat ik door CHIRP werd geselecteerd als Maritieme veiligheidsambassadeur.

CHIRP Maritiem en het Nautical institute* heeft een ambassadeursprogramma opgericht om het bewustzijn van het melden van maritieme ongevallen, veiligheidsincidenten en bijna-aanvaringen te promoten.

De CHIRP-ambassadeurs zijn een netwerk van professionele zeelieden die een passie delen voor veiligheid.

De rol van de Ambassadeur bestaat erin, het promoten van de meldingsprogramma's CHIRP Maritime en MARS van het Nautisch Instituut, om de zeelieden aan te moedigen van het rapporteren van veiligheidsincidenten en ongevallen schepen en jachten.

Deze rapporten worden op confidentiële wijze onderzocht en de resultaten worden gepubliceerd om het veiligheidsbewustzijn te verhogen en te leren van elkaar. Het doel is de maritieme veiligheidscultuur te verbeteren door gedrag te veranderen zodat praktijken, processen en procedures zo veilig mogelijk zijn.

Zie je een onveilige situatie aan boord of op zee , meld het aan CHIRP Maritiem  , met zoveel mogelijk details en foto's zodat ze het kunnen onderzoeken en aanbevelingen maken . Je anonimiteit wordt gegarandeerd !

Op de CHIRP-website vind je meer informatie en voorbeelden van maritieme incidenten- en ongevallenrapporten waarbij ook regelmatig plezierjachten betrokken zijn.

 CHIRP werd opgericht in 1996 als NGO. Hun programma’s worden gefinancierd door fondsen, komende van organisaties zoals; The Corporation of Trinity House, Lloyd’s Register Foundation, The Seafarers’ Charity, TK Foundation, ITF The Seafarers’ Trust, IFAN and Thomas Miller.

*Het Nautical Instituut is een NGO met een raadgevende status bij het IMO. Hun doel is professionalisme en veiligheid in de maritieme industrie te promoten en de belangen van hun leden te verdedigen.

  Commentaar of vragen hierover mail mij op nautinstruct@gmail.com

Nautinstruct bv

Eddy Coenen

Overleiestraat 104
8530 Harelbeke

info@nautinstruct.be
+32 483 601.608

 

Volg ons op Facebook

Facebook Logo

Volg ons op Linkedin

linkedin logo 300x300

Volg ons op Twitter

twitter logo

Schrijf je in op onze nieuwsbrief