Hoe ik mijn passage plan gebruik.

Afdrukken

Hoe het Nautinstruct passage plan invullen en gebruiken

passage plan modelVolgens Solas V/34 moeten alle vaartuigen op zee hun reis op voorhand voorbereiden (een passage plan maken).
De Solas regels beschrijven waaruit een reisplan moet bestaan, maar hoe je het passageplan moet maken zeggen ze niet. Lees mijn artikel “Passage of voyage plan volgens Solas V”.
Elke schipper heeft zijn systeem. Ik deel met veel plezier mijn passage plan document dat tot stand is gekomen door jaren ervaring.
Het doel van het passage plan is om een risico analyse te maken en een praktisch plan te hebben dat rekening houdt met de gevaren die men onderweg kan tegenkomen. Niet alleen de schipper maar ook de bemanning moet zijn plan kunnen verstaan en uitvoeren.
Is het maken van een passage plan op voorhand nog nodig als men over een super moderne kaartplotter GNSS beschikt met een één of twee back ups? Absoluut!
Lees ook mijn artikel “Gevolgen van een slecht voorbereid reisplan”.

Je moet op voorhand bepalen welke weg je gaat volgen en wanneer je dit gaat doen. Een elektronische navigatie verandert daar niets aan.
Een kaartplotter is een uitstekend en meestal betrouwbaar controlemiddel, maar je mag er niet afhankelijk van zijn.  Lees ook mijn artikel “Verzekering betaalt schade niet”.

Buiten de update zeekaarten moet men ook up to date pilotboeken raadplegen. Deze geven waardevolle informatie over de lokale gevaren, lokale regelgeving , adviezen hoe veilig te naderen enz. Deze informatie vindt men niet in de kaartplotter.

Gebruiksaanwijzing om mijn passage plan te gebruiken.
De essentiële informatie moet je kunnen samenvatten op een A4 document dat je kan meenemen in de cockpit of de stuurhut. ( klik hier voor een exemplaar van mijn formulier ) )
Je zeekaarten, pilot boek en berekeningen laat je liggen op de kaartentafel.

De template die ik heb ontworpen voor een passage plan werkt als volgt :

In het bovenste kader vul je in:

Ik plan om naar een “Position ( Wpt ) “ te varen vb WPT1. dat gemakkelijk identificeerbaar is .  Welke visuele checks heb ik om te controleren dat ik er werkelijk ben? (diepte – boeien – peilingen op herkenbaar punten). Ik gebruik geen lat & long omdat ik dat niet visueel kan checken.
Op dezelfde horizontale lijn heb ik op voorhand vermeld wat ik moet doen om naar het volgende waypoint te varen vb WPT2.

Het vakje "Hour & Shiplog " ( in geel gekleurd ) vul ik in tijdens de uitvoering van mijn plan . Het is het uur en logstand telkens dat ik op mijn WPT ben aangekomen .  Op deze manier kan ik gemakkelijk mijn vooruitgang bewaken. 
Eenmaal dat ik op WPT 2 ben, herhaal ik de volledige procedure om naar WPT3 te gaan.

Wat als je je reisplan niet kan uitvoeren ?
Zit vb de wind niet goed om je plan stipt uit te voeren dan heb je twee mogelijkheden:

  1. Toch proberen zoveel mogelijk je origineel plan uit te voeren
  2.  Een nieuw plan maken dat rekening houdt met de nieuwe elementen

Een goede schipper heeft altijd een plan B.
Geen plan hebben is geen optie!

Kan je elektronische navigatie gebruiken om een reisplan te maken ?
Jazeker en dat doe ik ook (met de nodige voorzichtigheid).
Met een up to date elektronische zeekaart kan je perfect een plan maken op PC of tablet op voorwaarde dat je koersen niet onder invloed zijn van dwarse stromingen (zoals varen in de Middelandse zee of langs de kust).
Als er dwarse stromingen staan moet je koersen die rekening houden met de stroming manueel berekenen.
Nadat ik mijn plan op computer heb gemaakt , schrijf ik de informatie over op mijn papieren formulier of passage plan.
Uiteraard bestudeer ik ook grondig het pilotboek voor bijkomende informatie die ik ook vermeld op mijn passage plan formulier

Toptip :  schrijf in telegramstijl en maak gebruik van de internationale afkortingen

 Lees ook : Veel voorkomende fouten bij het maken van een passage plan 

 Commentaar of vragen hierover mail ons op nautinstruct@gmail.com