Hoe een RYA instructeur worden.

Traject om RYA instructeur te worden.

RYA instructorOm in een RYA erkende school te mogen les geven moet men voor elk onderdeel een RYA instructeurskwalificatie behalen. Het is niet omdat men bv een instructeurskwalificatie heeft om zeillessen te mogen geven dat men automatisch ook motoropleidingen mag geven. Idem voor gespecialiseerde cursussen zoals radar, sea survival, ehbo, vhf/src enzovoort.
De meest logische weg om RYA instructeur te worden is eerst een RYA Yachtmaster certificaat behalen en dan :
- een 2-daagse instructeur shorebased opleiding RYA volgen bij de RYA  om de theorielessen dagschipper & kustschipper/yachtmaster te mogen geven.

- daarna kan een persoon die een Yachtmaster met  commercial endorsement behaald heeft een 5-daagse praktijk Rya cruising instructeur opleiding volgen in een hiervoor erkende RYA school.
Een cruising instructor mag  praktijkopleidingen geven aan  beginnelingen tot en met het niveau RYA Dagschipper.
- Nadat de persoon een paar jaar als crusing instructor in een RYA erkende school gewerkt heeft kan hij een 5-daagse praktijkopleídig Yachtmaster instructor volgen bij de RYA zelf . Als de kandidaat slaagt mag hij/zij niet alleen alle praktijkopleidingen geven tot Yachtmaster Offshore maar ook werken als Chief instructor in een Rya school of zelf een school openen.

Om zijn instructeurs kwalificaties te behouden moet de kandidaat om de 5 jaar een update doen bij de RYA (apart voor zeil en motor).

Een RYA instructeur kan enkel RYA opleidingen geven in een RYA erkende school.

Voor instructeur motorcruising is de duurtijd voor  de instructeur praktijkopleiding korter dan voor het zeilen.

Meer info vindt je op de website van de RYA http://www.rya.org.uk/courses-training/teaching/instructor-training/Pages/cruising-instructors.aspx

Commentaar of vragen hierover mail mij op nautinstruct@gmail.com

Nautinstruct BVBA

Eddy Coenen
Lange straat 50
8620 Nieuwpoort
info@nautinstruct.be
+32 483 601.608

 

Volg ons op Facebook

Facebook Logo

Volg ons op Linkedin

linkedin logo 300x300

Volg ons op Twitter

twitter logo

Schrijf je in op onze nieuwsbrief