Drie maanden celstraf voor schippers van bootongeval

Celstraf voor schippers van speedboten op de Schelde 

rib ongevalBegin april 2019 botsten snelle twee Rhib’s ( Rigid Hull Inflatable boats ) tegen elkaar op de Schelde ter hoogte van het Steen. Achttien van de twintig opvarenden liepen lichte tot zware verwondingen op. 

Een Nederlandse firma had de speedboten ingehuurd met schipper voor een dagje teambuilding voor haar werknemers . De twee schippers maken aan hoge snelheid enkele manoeuvres tot ze met hoge snelheid frontaal op elkaar botsten .

Gelukkig droegen alle opvarenden een reddingsvest en dank zij de snelle interventie van de brandweer en de waterbus heeft iedereen het ongeluk overleeft . 
Schippers stonden terecht voor onopzettelijke slagen en verwondingen door gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid . Ze werden door de rechtbank veroordeeld tot 3 maanden celstraf met uitstel en het betalen van een schadevergoeding van 235.000 €
Blijkbaar waren de boten ook niet correct verzekerd

Photo : HLN

Lees het volledig artikel van HLN Antwerpen

Lees ook : Het artikel van HLN 

Rib's en Speeboten zijn niet zonder gevaar als men er niet mee kan omgaan .
Het volgen van een tweedaagse gespecialiseerde praktijkopleiding RYA Power boat level 2 kan ervoor zorgen dat het een leuke en veilige activiteit is .

Geïnteresseerd in andere verhalen/ ongevallen  waar je iets uit leren kan leren? Klik op mijn hoofdstuk " Hoe het niet moet " 

Commentaar of vragen hierover mail ons op nautinstruct@gmail.com

Nautinstruct BVBA

Eddy Coenen
Lange straat 50
8620 Nieuwpoort
info@nautinstruct.be
+32 483 601.608

 

Volg ons op Facebook

Facebook Logo

Volg ons op Linkedin

linkedin logo 300x300

Volg ons op Twitter

twitter logo

Schrijf je in op onze nieuwsbrief