Dodelijk ongeval met een RIB op de bootshow in Cannes .

Het niet gebruiken van de dodemansknop veroorzaakt opnieuw een dode!

kill cordTijdens de boatshow in Cannes maakte een Cypriotische journalist, samen met de zaakvoerder van de werf en een vrouwelijk journaliste, een proefvaart met een 12m Rib .

Toen de Rib aan hoge snelheid in contact kwam met een golf werden de bestuurder en de zaakvoerder van de werf uit de boot gecatapulteerd. De derde persoon, een 30 jarige journaliste uit Slovenië, kon aan boord blijven.

Stuurloos , is de RIB rondjes beginnen draaien aan hode snelheid en is de derde opvarende, uit paniek, in het water gesprongen .De Rib is dan helaas verschillende malen over de journaliste heen gevaren met een dodelijk afloop als gevolg.

Dit tragisch ongeval is gelijkaardig aan dit in Cornwall in mei 2013 waarbij 6 personen van dezelfde familie uit de 8m Rib werden geslingerd . De vader en de 8-jarige dochter lieten hierbij het leven en 2 andere familieleden werden zwaar gekwetst.

Lees mijn artikel :  Twee doden bij een rib ongeval

Men onderschat al vlug het gevaar om niet opgeleide personen een powerboot laten besturen en vooral om de dodemansknop niet te gebruiken .

 

Een RYA power boat level 2 opleiding is een abosluut minimum om veilig te varen met een snelle sportboot of RIB

 Opmerkingen  of vragen hierover mail mij op nautinstruct@gmail.com

Nautinstruct BVBA

Eddy Coenen
Lange straat 50
8620 Nieuwpoort
info@nautinstruct.be
+32 483 601.608

 

Volg ons op Facebook

Facebook Logo

Volg ons op Linkedin

linkedin logo 300x300

Volg ons op Twitter

twitter logo

Schrijf je in op onze nieuwsbrief