Franse schipper zeilboot krijgt een monsterboete

Marc Guillemot, schipper van de Franse wedstrijdjacht Safran, is verschenen op Southampton Magistrates Court en werd veroordeeld tot het betalen van 13.506 pond  (9.381 pond boete + 4.125 kosten ) voor het overtreden van de regel 10 van het Verdrag inzake de Internationale Bepalingen Ter Voorkoming van Aanvaringen op Zee . ( Regel van toepassing op het scheidingsstelsel )


Op 23:43 op 6 juni, was de Safran aan het zeilen in een Noord-oostelijke richting in de zuidwesten-vaarstrook van de Dover Strait Traffic Separation Scheme (TSS) toen hij werd opgemerkt door Dover Coastguard. Op 7 juni om 4 uur, was het jacht aan het varen in de verkeerde richting in het Sunk verkeersscheidingsstelsel.

Tijdens deze passage hebben een aantal koopvaardijschepen hun koers moeten wijzigen om een ​​aanvaring met het jacht te voorkomen. Dover Coastguard heeft een aantal pogingen ondernomen om het jacht via marifoon te contacteren, maar kreeg geen antwoord . Uiteindelijk slaagde de Franse kustwacht erin contact te maken en wees de schipper erop dat hij in de verkeerde kant van de TSS aan het  varen was. Guillemot antwoordde dat hij probeerde het record rond het Verenigd Koninkrijk en Ierland varen te breken en dat hij zijn koers niet wou wijzigen.

Kaimes Beasley, Channel Navigation Information Service Manager bij Dover Coastguard, verklaarde: De Straat van Dover Traffic Separation Scheme is een van de drukste vaarroutes ter wereld. De heer Guillemot was roekeloos in zijn navigatie tijdens de nachtelijke uren, niet alleen in de Dover Strait TSS, maar ook in de Sunk Traffic Separation Scheme. Hij heeft zijn bemanning en andere schepen in gevaar gebracht.

 

 

Nautinstruct BVBA

Eddy Coenen
Lange straat 50
8620 Nieuwpoort
info@nautinstruct.be
+32 483 601.608

 

Volg ons op Facebook

Facebook Logo

Volg ons op Linkedin

linkedin logo 300x300

Volg ons op Twitter

twitter logo

Schrijf je in op onze nieuwsbrief