Help , ik word uitgenodigd op een plezierjacht

Je eerste keer op een zeil of motorjacht.

gasten op een plezierjachtDe jachting is voor de meeste landrotten een onbekende wereld .
Hieronder vind je wat  tips en tricks om je eerste keer op zee  aangenaam en veilig te maken .

Kledij:
Draag sportieve losse kledij dat nat mag worden en neem eventueel vervangkledij mee. Kies niet voor je mooiste pak of kleed, want de sporen van zoutwater zijn soms moeilijk  te verwijderen.
Draag sport-  of bootschoenen . Draag nooit  schoenen met lederen zolen  en/of hakken , ze zijn levensgevaarlijk om uit te schuiven op  pontons en op de boot .  
Hou er rekening mee dat  het op zee winderig en  fris kan zijn . Ook in de zomer is een pull en windstopper/regenjas  geen overbodige luxe.

Overnachting : 
Harde reiskoffers zijn uit den boze omdat ze , op een pleziejacht ,  moeilijk op te bergen  zijn.

Kinderen:
Let goed op de kinderen , want water is een gevaarlijke omgeving . Laat kinderen altijd een reddingsvest dragen en geef als volwassen het goed voorbeeld.

Geschenk:
Als je een cadeautje wil geven aan de eigenaar/schipper breng dan eventueel een fles drank mee of een aankoopbon uit een watersportwinkel  (zeker geen planten of bloemen)

Zeeziekte:

Voorzie pilletjes  tegen zeeziekte  als je gevoelig bent voor zeeziekte ( zie ook ons artikel over zeeziekte ) en informeer tijdig de schipper.

Veiligheid & gezondheid:
Aarzel niet om vragen te stellen aan de schipper als je bezorgd bent.  
Als je  medicatie neemt , allergieën of gezondheidsproblemen heb , is het verstandig om de schipper hierover (discreet) op voorhand te informeren. 
Wil je totale discretie, overhandig hem/haar eventueel een gesloten enveloppe  met je medische toestand  die enkel bij nood geopend wordt en vraag de enveloppe gewoon terug bij het verlaten van de boot.  Lees ook mijn artikel : Persoonlijke en medische informatie 

Safety breafing:
Een goede schipper zal altijd:

Actief deelnemen:
Sommige schippers  laten je toe of vragen je om te helpen  tijdens het varen en bij het aan- en afmeren . Luister goed naar de instructies en neem  geen initiatief zonder de schipper te informeren.

Lees ook : 

Nog vragen ? Laat het mij weten op nautinstruct@gmail.com

Nautinstruct BVBA

Eddy Coenen
Lange straat 50
8620 Nieuwpoort
info@nautinstruct.be
+32 483 601.608

 

Volg ons op Facebook

Facebook Logo

Volg ons op Linkedin

linkedin logo 300x300

Volg ons op Twitter

twitter logo