Boot naar de winterberging of niet ?

boot in de winter

Boot in de winter in het water laten of niet?

Dit is een vraag dat jaarlijks terugkomt .

  • Uit het water kan de boot kan eens uitdrogen, wat een voordeel is.
  • Boot moet sowieso éénmaal per jaar uit het water voor inspectie van het onderwaterschip,  nieuwe anti-fouling en om de anodes te vervangen. Boot in het water laten is dus niet echt een besparing.
  • Vanaf eind november is er meestal geen zoetwater meer beschikbaar op de pontons. De zoetwatertank vullen of de boot afspuiten is dus niet meer mogelijk .
  • Bij koud weer zijn de pontons levensgevaarlijk glad. Probeer altijd met minstensen twee personen te zijn als je naar de boot gaat. 
  • Het is natuurlijk leuk om bij goed weer in de winter eens uit te varen . Na elke vaart is het aan te raden om de boot volledig terug vorstvrij temaken worden . ( motor , waterleidingen , natte cel )

Je kan tijdens de winter maanden ook gebruik maken van je boot als buitenverblijf indien je beschikt over een verwarming systeem . Wel goed opletten voor CO gevaar !

Als je in de winter niet regelmatig vaart of verblijft , zou ik dus afraden om te overwinteren in het water . 

Als je ervoor kiest om jouw boot naar de winterberging te brengen, maak dan gebruik van onze handige checklist om zeker niets over het hoofd te zien en volop te kunnen genieten van een nieuw vaarseizoen.

Lees ook mijn artikel: 

Nog tips of vragen contacteer mij op nautinstruct@gmail.com

Nautinstruct BVBA

Eddy Coenen
Lange straat 50
8620 Nieuwpoort
info@nautinstruct.be
+32 483 601.608

 

Volg ons op Facebook

Facebook Logo

Volg ons op Linkedin

linkedin logo 300x300

Volg ons op Twitter

twitter logo